Wednesday, December 29, 2010

Atok kate . .

catatan 秋 ツ Jam 10:14 PM
Kata Orang... enjoy sementara muda, hidup panjang lagi, dah tua nanti tobatlah.

Kata Atuk... 
orang muda hidup memang baru bermula, tapi belum tentu masih panjang lagi, entah esok lusa Izrail datang menjemput.

Aku Rasa.. betul jugak tu..

* * *

Kata Orang.. exams tu susah, kena banyak sacrifice, constant study..past year papers..etc..etc..etc..

Kata Atuk... 
exams tu senang aje, dah ada tarikh untuk diuji, dah ada syllabus untuk diikut, kalau ajal.. entah bila siapapun tak tahu, byk pula tu peringkat ujiannya, Munkar Nankir, Neraca Mizan, tayangan slide..

Aku Rasa... betul jugak tu..

* * *

Kata Orang... have fun on your birthday, panggil kekawan and sedara mara, berpartylah sepanjang malam, make it a memorable one!!

Kata Atuk.. 
setiap hari jadi, kita semakin hampir, hampir setahun dengan kematian, setahun lagi diberi peluang utk beramal, bertaubat..

Aku rasa.. betul jugak tu..

* * *

Kata Orang.. kerja mesti sungguh-sungguh, beli rumah besar, kereta mewah, makan lazat.. baru hati puas!

Kata Atuk.. 
ye ke hati dah puas?? dah cukup ibadah nak tempah kubur luas-luas? dah siap kenderaan meluncur Siratul Mustaqim? dah cukup zikir untuk santapan rohani? dah cukup amal nak 'book' tempat Al-Firdaus?

Aku Rasa... betul jugak tu..

* * *

Kata Orang... successful people have a good time management, ada bisnes di kl, new york, tokyo.. masih sempat berkempen utk pilihanraya, masih sempat melepas lelah di disko dan karaoke, masih sempat pasang perempuan 2-3, baru orang boleh respect!

Kata Atuk... 
setiap manusia dapat 24 jam dlm sehari, tapi.. ada masa ke utk sujud di sejadah 5 kali sehari semalam? ada masa ke nak selak Al-Quran sekali seminggu? ada masa ke nak jenguk ibu ayah di kampung, sekali dalam seminggu, atau sebulan, atau setahun?

Aku Rasa.. err..betul jugak tu..

* * *


oloorh, cumilnye atok tenyum! yang pasti, ini bukan atok aki. hehe

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
~ Sembahyanglah Kamu Sebelum Kamu Disembahyangkan ~ 
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
 

belog || Aki Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea